onsdag 19. september 2012

Øvingsperioden Fanny og Alexander

21 mai startet den spennende øvingsperioden på DNS, for Synne og de andre 5 barna i Fanny og Alexander. Synne gledet seg stort til å komme i gang. Manuset var klart, og replikkene hennes gulet ut. Vi hadde ikke startet å øve, ettersom vi ville vite om de skulle snakke bergens eller dannet først.
Ganske tidlig holdt DNS et foreldremøte der de svarte på spørsmål vi hadde, osv. De forklarte at dette var store rolle, og at barna var mye med i stykket, og derfor trengtes mye på øving. Men de ville prøve å skåne skolen så mye det lot seg gjøre.
 
Øvingene varierte en del før sommeren. Noen ganger 10-11 på formiddagen, og andre ganger kom de rett etter skolen. For vår del, så ble Synne veldig sliten etter først å ha full skoledag. Ettersom hun ikke hadde problemer med å ta igjen skolearbeidet, så synes vi formiddagsøvingene var best. Eneste utfordringen vi fikk ift skolen før sommeren, var å få tatt de nasjonale prøvene. Øvingsplanen kommer fredag ettermiddag, så vi kunne kun planlegge 1 uke frem i tid. Mandagene la vi en plan for skoleuken, ift når lekser skulle komme hjem osv... Dette fungerte veldig fint.
 
Det gikk ikke lang tid inn i øvingsperidoden, før første utfordring med barna dukket opp. Regissøren, Vibeke Bjelke, er dansk, og barna hadde problemer med å forstå beskjeder hun ga. Men de turte jo ikke å si det.. Da de skulle legge regien på julefesten, så fikk de beskjed om å "grine"... Som sikkert de fleste vet, så er det danske ordet grine det samme som å le... Barna visste jo at de skulle være glade, og stod som noen spørsmålstegn da de fikk beskjed om å grine ;) Så her bestemte de seg fort for å ta inn en regiassistent, som jobbet i hovedsak mot barna. Han sørget for å oversette, og påse at alle beskjeder ble forstått. Han ble en viktig brikke for barna :)
 
Fanny og Alexander rollene er meget krevende, spesielt da Alexander.. Her er mange følelser som skal formidles fra begge. Glede, sorg, fortvilelse, redsel, sinne og ikke minst hat. Her brukte DNS en pedagog fra kulturskolen som jobbet med akkurat dette. Formidlingen av følelsene. Vi har sett en enorm utvikling hos Synne gjennom arbeidet. Den største utfordringen til Synne er å holde karakteren gjennom hele stykket, ikke bare der hun har replikker.
 
Sommerferien nærmet seg, og målet vårt var at manuset skulle kunnes da. Det klarte vi. De fleste av barna hadde da pugget inn manuset, og DNS meldte at de lå foran skjema og de var veldig fornøyde med barnas innsats. De begynte så smått øvingene på scenen før sommeren. Her begynte de da å legge regi. Så når manuset da satt, så ble det mye lettere å huske og tenke på regi.
 
Før sommerferien skulle startes, så arrangerte de sommerfest med alle medvirkende i stykket. Barna fikk også komme, frem til kl 20 ;) Synne kom hjem og sa at de skulle på fest til biskopen. Med andre ord, så var det han som spiller biskopen som skulle ha arrangementet hjemme hos seg ;) Synne gledet seg veldig :)
Gjengen fra Nye Fyllingsdalen Teater, klar for sommerfest :)
Henrik, Synne og Sindre.
Vi ønsket å gi en oppmerksomhet til alle de voksne på DNS, fra barna. De blir ivaretatt på en fantastisk måte, og ikke minst inkludert i miljøet. Alle vi foreldrene ser jo at de er trygge og koser seg der, så dette ønsket vi å formidle :)
Vi laget da en kurv med masse forskjellig oppi, snack, spekemat osv.. Denne hadde barna med på sommerfesten.
Jeg så for meg hvordan jeg ville kortet skulle se ut.. Fanny og Alexander bruker blant annet matrosdress/kjole. Gutten gikk greit å finne, men jente i matroskjole ble en for stor utfordring. Så her måtte jeg improvisere litt ;) Men alt i alt synes jeg de ble riktig så søte. Bakgrunnsbildet er orginalbildet fra dvd en.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar