søndag 16. september 2012

Veien til Fanny rollen

I mai ble min lille teater prinsesse invitert på audition på DNS, (Den Nationale Scene). For dere som ikke har kjennskap til dette, så er det det største teateret man kan spille på i Bergen.
For 1 år siden var hun på audition der, til et stykke som heter: ORDET. Der var hun blant de 3 siste, hvorav 2 fikk bli med. Hun var den yngste og ble dermed ansett som den minst modne av de tre, så det gikk ikke veien den gangen.
Noe bra gjorde hun nok, ettersom invistasjonen til ny audition dukket opp. Denne gangen var det FANNY OG ALEXANDER som skulle settes opp. Audition var for selveste FANNY rollen.
Vi fikk manus som skulle læres, og hun satte ivrig i gang.
Den største utfordringen vi så, var at hun hadde gipset fot fra ankel til øverst på låret. Denne hadde hun kun hatt på 1 uke når audition skulle være. Hun var virkelig hjelpesløs da vi mottok mailen. Blant annet så hadde vi rullestol på skolen, ettersom foten ikke skulle belastes...
Men krykkegangen ble meget bra i løpet av få dager. Auditionen var nok en stor motivasjonsfaktor ;)
Jentene som var kallt inn på Fanny audition, skulle vise seg frem sammen med guttene som prøvde seg til Alexander rollen. Synne ble på audition paret med Henrik, som hun kjenner godt fra Fyllingsdalen Teater. De var trygge på hverandre, og var godt fornøyd med dagens innsats. Regissøren hadde også spurt Synne hva hun gjorde UNDER trampolinen ;) Så kanskje denne humoristiske innledningen gjorde at Synne slappet litt mer av.
På slutten av dagen gikk 6 gutter, og 6 jenter videre til runde 2 dagen etter, og Synne var en av de heldige jentene. Hun var overlykkelig da hun ringte og fortalte at hun var videre.
Klokken 16.00 tikket mailen inn, med info om nytt manus som skulle læres. Ca 2 A4 sider med lange replikker skulle kunnes til neste dag kl 11.00. Vi øvde masse, men noen vanskelig navn og ord ville bare ikke feste seg...
Vi valgte derfor å ta en pause og gå på teaterskolen. Så kunne vi heller ta en økt etterpå. Når hun la seg så ga jeg henne ett oppdrag: pugg de 3 ordene... Hun hadde da sittet og skrevet de på et papir, helt til hun husket de. Så om morgenen da vi gikk gjennom, så satt manuset som et skudd :)
Dag 2 på audition ble hun paret med Sindre, som også er fra Fyllingsdalen. Hun følte selv det hadde gått veldig bra, men spenningen var til å ta og føle på når vi gikk og ventet på mail eller telefon....
Vel en time etter vi hadde kommet hjem, så tikket mailen inn.
DNS hadde gleden av å tilby Synne rollen som FANNY. Hun hylte av glede, jeg leste det sikkert 10 ganger for å være sikker på at det ikke var feil ;) Dette var jo en drøm som gikk i oppfyllelse.
21 mai startet hun offisielt på den største oppgaven hittil i livet. Fanny rollen deler hun med Josephine og Karen. Ekstra kjekt var det at Henrik og Sindre fra Fyllingsdalen Teater fikk Alexander rollen. Siste gutten i det celebret selskap ble Ulrik. Barna har alle ulik alder. Synne går i 4.klasse, Josephine i 5.klasse, Sindre i 6.klasse, Ulrik i 7.klasse, Karen i 8.klasse og Henrik i 9.klasse.
Første reklameplakat  :)
 
Her er DNS sin egen beskrivelse av Fanny og Alexander:
 
Ingmar Bergmans Oscar-belønnede historie blir endelig å se på teatret i Bergen, i "Festen"-regissør Vibeke Bjelkes storslåtte versjon.


Handlingen i Fanny & Alexander er satt til den svenske småbyen Uppsala (Bergmans fødeby) på begynnelsen av 1900-tallet. Det er jul, og søskenparet Fanny og Aleksander tar del i en munter og storslått feiring sammen med moren Emilie, faren Oscar, farmoren Helena og resten av herskapsfamilien Ekdahl. Så inntreffer tragedien: Oscar dør brått og alt blir forandret.

Etter dødsfallet søker enken Emilie trøst hos byens biskop Edvard Vergerus, og går etter hvert med på å gifte seg med ham. Fanny og Alexander må flytte fra farmorens varme, livlige bygård til stefarens kalde, spartanske biskopbolig. Her får de kjenne biskopens strenge oppdragelse både på kropp og sjel.

Hele dette episke dramaet fortelles gjennom barna sine øyne, og vi kan garantere en sterk teateropplevelse fylt med dramatiske kontraster, livsnytelse, religion, barnelek, sorg og glede.

Fanny & Alexander er en gyllen mulighet til å se et stort DNS-ensemble utfolde seg på scenen i et fantastisk, prisbelønnet stykke.

Anbefales ikke for barn under 12 år.

Premiere på Store Scene 8. september 2012.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar