mandag 21. oktober 2013

ROBIN HOOD, karkterer del 2

I dette innlegget presenterer jeg de som tilhører slottet i York.
 
 
LADY MARION - datter av Hertugen av York. Marion er ikke en typisk overklassedame. Hun trives bedre i skogen, enn blant vakre kjoler og beilere på slottet. Hun føler seg ikke hjemme på slottet, spesielt når det begynner å snakkes om bryllup. Hun vil være fri, leve i skogen og slå seg sammen med Robin Hoods menn. Det er bare et hinder.... Robin tillater ikke kvinner i skogen sin... Hjertet til Marion  viser seg å dunke ekstra raskt for Robin Hood. Men hvordan skal Marion få innpass hos denne fryktløse gangsteren....... Hun må rett og slett bli en av gutta.... En hjemvendt soldat ved navn Martin, drar ut for å ta opp kampen mot Robin Hood. Martin stjeler fra de rike, og gir til de fattige. Han klarer seg bra i skogen, og blir populær blant de fattige. Men Robin Hood liker ikke denne Martin, og tar opp kampen om lederposisjonen i Sherwoodskogen.
Lady Marion spilles av Ingvild Holthe Bygdnes. Hun sørger for at girlpoweren så absolutt ivaretas i stykket. Ingvild bytter mellom rollene på imponerende vis. Hun er like troverdig som søte Lady Marion, som Mester Martin. Det viser seg at ikke alle relasjoner er like enkle å angripe som henholdsvis Marion eller Martin. Her må hele registeret av skuespillerteknikker benyttes. Foruten at det er en krevende rolle i seg selv, med mye følelser som skal formidles, så er det også for henne store fysiske utfordringer. Når jeg nå har sett stykket et par ganger, så blir hun bare mer og mer perfekt for rollen.
 
  
SVARTE PETTER/PIERRÈ - er Marions narr og tjener. Pierrè er fransk og ganske elegant. Han er langt i fra klar for å bli med Marion ut på eventyr. Men mer eller mindre ufrivillig blir han Svarte Petter, og slår følge med Mester Martin inn i Sherwood eventyret.
Denne rollen spilles av Tormod Løvold. Han gir liv til en utrolig artig karakter. For virkelig å se hele hans fantastiske tolkning, så bør stykket sees flere ganger. Han har et velutviklet kroppsspråk og mimikk. Jeg kan sitte å følge med på bare han, og le av alt han finner på. Dette er nok en av de karakterene publikum fort legger sin elsk på, og husker. Dette er absolutt en av karakterene som har vokst seg bedre og bedre i løpet av spilleperioden :)
 
 
HERTUGEN AV YORK - spilles av Ole Martin Aune Nilsen.
Denne karakteren er ikke så mye med, før på slutten da han vender hjem fra korstoget. Men for en entre ;) Det er alltid like spennende hva han kommer til å si. Morsomt er det uansett. Ole Martin har flere roller i stykket, og variasjonen av karakterene er beundringsverdig. Han er nok den som få gjenkjenner som samme person. Det er utrolig mange dyktige skuespillere med i Robin Hood, og Ole Martin er absolutt en av disse. Hertugen av York har ikke veldig mange replikker, men han klarer å få latteren frem i hver eneste av de, omtrent ;)
 
 
ALICE - spilles av Reny Marie Gaasand Folgerø.
Alice er Marions søster, og slik ofte søstre er...totalt forskjellige ;) Hun er ikke den skarpeste kniven i skuffen, og meget selvopptatt. Hun er opptatt av utseende sitt og hater naturen. Hvordan hun forviller seg ut i skogen...drømmer om å gifte seg med prins John og havner i denne dammen her...det må du komme på DNS for å se.
Alice er en morsom karakter, der Reny kan spille masse på mimikk og fakter, noe hun mestrer til fingerspissene. Reny og spiller flere roller i Robin Hood, meget forskjellige roller. Dette fungerer kjempebra, og er veldig troverdig. Ikke den største rollen dette, men en som absolutt setter spor. Mye humor her. Mine favoritter her er når hun leser brevet fra faren, flørter med Martin og mimikken når hun ligger i dammen ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar