mandag 19. august 2013

MIDDAGSTIPS

Sikkert noen som kjenner seg igjen i det å stikke innom butikken, uten noen plan på hva man skal ha til middag... Litt dårlig tid, og ikke alltid like gjennomtenkt handling, for så å møte unger som klager på at de liker ikke ditt og de liker ikke datt ;)
Dette var jeg veldig lei, så vi innførte et nytt system i heimen.
Vurderte seriøst disse som leverer på døren, men ettersom 3 av 4 i heimen har div allergier, så ble det fort eliminert vekk... Så da ble løsningen ukemeny.
På fredagen setter vi opp meny, fra mandag til lørdag. Søndag er vi ofte på farten, hos andre, spiser rester osv...
Det vi da gjør er at hver i familien har sin uke. Eks denne uken er Synne sin å bestemme, neste er min, så er det Sindre og til slutt da Vidar. Så begynner vi på nytt igjen.
Var veldig spent på om vi ville klare å gjennomføre dette. Det har vi klart, og jeg synes det er genialt. I hvertfall når den travle hverdagen begynner igjen. Jeg lager da ofte middagen om kvelden, eller om morgenen. Dermed har ungene middag om de skal avgårde på aktiviteter før vi kommer fra jobb. Synne har også ofte med seg middag på teateret dersom de har øving rundt middagstid. Tenkte å dele de oppskriftene vi liker, og som får fortsette i vår "database".
Noen regler måtte vi ha:
- fisk minst en gang i uken.
- poteter minst en gang i uken.
- kun 1 rett fra hver kategori pr uke (eks fisk, kjøtt, pølser, suppe osv)
 
Detter fungerer kjempebra. Synne er litt mer engasjert enn Sindre. Men de klager ikke så mye på maten lenger ;)
 
 
DAGENS TIPS:
 
 
Oppskrift her
 
Denne likte vi godt. Ungene var litt skeptisk til kåltzazikien, men spiste 1,5 tortilla. Så da får den godkjent, og får bli i vår middags database ;)
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar