torsdag 25. oktober 2012

PREMIEREN NÆRMER SEG

Første prøveforestlling, for husets folk, ble tildelt Synne og Sindre. Stor stas å være første par ut, med skikkelig publikum i salen.
 
Synne var ikke nervøs, hun bare gledet seg. Godt er det for jeg var veldig nervøs, nok for oss begge sikkert ;)
 
Husets folk forestillingen gikk veldig bra. Stemningen var god i salen, mye latter og respons. Ingen grunn til å endre på noe ;) Regissør Vibeke Bjelke har ikke et snev av nervøsitet. Hun er så rolig, og er godt fornøyd med resultatet.
 
Nå venter 3 prøveforestillinger, pluss generalprøve, før det er i gang på ordentlig.
 
DNS valgte å omrokkere på 2 av barneparene denne uken. Dette pga at de uavhengig av parene ville plukke den Alexander og den Fanny som var mest klar til premieren.
Synne spilte da sin prøveforestilling med Ulrik.
 
Torsdagen kom beskjeden om at Henrik og Karen skulle spille premieren, og da også generalprøven. De er det eldste paret, og veldig trygge og fine i rollene.
 
 
Denne flotte plakaten kom på plass på ytterveggen på slutten av uken. STOOOOOOOOOOOR plakat. Kjekt at de valgte et bilde der alle 3 barneparene var med :)
 
 
Her er Synne klar for premiere, og påfølgende premierefest :) Selvsagt hadde vi med en liten blomst til Karen og Henrik og :)
 
Premieren gikk kjempebra. Alt gikk på skinner. Kjempestemning i salen, og trampeklapp etterpå :)
 
Nå var det klart for premierefest, noe barna gledet seg veldig til. Det var dekket opp med tapas bord. Masse deilig mat.
Første taler ut var Agnete G. Haaland, teatersjefen. Hun roste skuespillere for den fantastiske jobben de har gjort, og ikke minst regissør, scenograf, og kostymedesigner. En flott dansk trio, Vibeke Bjelke, Steffen Aarfing og Marie i Dali.
Hun snakket varmt om alle deler av huset som er involvert i produksjonen, og ikke minst det at det er produsert nesten 100 kostymer. Imponerende :)
Barna ble også fremhevet. Det er store og veldig spesielle roller de har, og samtlige mestrer dette med glans :)
 
Til slutt delte hun ut hver sitt innrammede A4 bilde til barna, og de 2 debuterende statistene. En tradisjon DNS har. Dette var bildet Synne fikk. Synes det er så utrolig stemningsfullt. Dette er scenen der hun følger redd med på biskopen som kjefter på Alexander, og prøver å få han til å bekjenne sine løgner.
 
Bildet her tatt under talen, og utdelingen av bildene til barna :)
 
 
Neste taler ut var barna :) Vibeke Bjelke og Lars Harald Maagerø (regiassistent/oversetter for barna), fikk gaver fra barna. Ettersom deres jobb nå var gjort, og de forlater gjengen.
Her viser Synne frem kortene jeg laget. Inni er det masse bilder fra forestillingen, og da spesielt av barna :)
 
 
Vibeke hadde også kjøpt gave til barna. De fikk en eventyrbok hver. En utrolig morsom bok. Inni skrev hun en hilsen til Synne : Til en satans deijlig unge. Klem fra Vibeke :)
 
Vibeke og 3 Fannyer: Karen, Josephine og Synne.
 
 
 Vibeke Bjelke viser frem gaven hun fikk av barna. Her sammen med alle 6 barna. Fra venstre: Henrik, Karen, Ulrik, Josephine, Synne og Sindre :)
 
Neste taler ut var "Onkel Gusten", Bjørn Willberg Andersen. Han talte på vegne av skuespillerne. Talen startet han akkurat slik han gjør i avluttningen på stykket, i epilogen ;) Latteren satt løst, for her kom de servert på sølvfat ;) Først ble det gjort stas på den danske trioen, pluss andre viktige personer som har stått på for å få alt på plass :) Så etter å ha hedret de voksne, så sa han: når jeg skulle kjøpe denne gaven så måtte jeg ha hjelp av datteren min. Hun sa at Obsen har best utvalg ;) Dermed drar han opp Coop Obs posen, med 6 svææææære snopeposer. Han sier masse fint om barna, at de er veloppdradde og eksemplariske. Han vet, av erfaring, at slik er ikke barn nomalt, så derfor skal de få maaaaaaasse sukker ;) Kos dere barn, og slå dere løs :) Dere får lov av onkel Gusten ;)
Vi lo så tårene trillet underveis her, men samtidig ble vi også rørt :)
 
Høy på sukker, og ros hvor enn de snudde seg, så ville jo ikke barna hjem. Til slutt måtte vi foreldre bli enige om en samlet gå hjem aksjon ;)
For en eventyrlig og fantastisk opplevelse vi får ta del i på DNS :)
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar